Vi älskar Visby. Alla älskar Visby. trivagos kommunikationschef tillika långtida gotlandfantast, Sigrid Dalberg-Krajewski, har för Stockholmsveckan.com listat platserna du lätt kan – men absolut inte får – missa när du besöker sommaridyllen. Här måste du…

 … Äta lunch– Bakfickan

Inlagd strömming, rökta räkor, skomakarlåda på torsk. Allting tillagat med en mors kärlek och ömhet. För den som är på språng eller inte kan få bord, är bröd, räkor och skagenröra möjligt att köpa med sig. Så svenskt, och så mycket sommar.

backfickan visby gotland

Backfickan visby gotland


… Äta glass – Glassmagasinet

En hel disk med Ben & Jerry’s, en hel annan disk med sorbet. Varför inte prova en kula Champagnesorbet innan kvällens festligheter? Varken smaker eller strösselsorter verkar ha någon ände här – se till att be om smakprov om du inte kan välja. De är din rätt som glassätare.

Glassmagasinet Visby

Glassmagasinet Visby

 

… Äta crepes – Creperie & Logi
Det i Sverige inte alltför vanliga cafékonceptet creperie, finns här i sin absolut bästa form. Dela en flaska kall rosé och bli förtrollad av de läckra franska pannkakorna.

Creperie & Logi Visby

Creperie & Logi Visby


… Ta en fika – Café Gula Huset

Hemmagjort har aldrig känts så självklart som på Café Gula Huset. Bullar, kakor och tårtor bakade med kärlek och gotländsk omtanke.

… Äta middag – Isola Bella
I Visbys smalaste gränd hittar du Isola Bella. Italienska råvaror och riktigt duktiga sommeliers – ladda upp inför ytterligare en kväll bland Visbys kullerstensgränder här.

… Boka bord – Surfers
Här kommer du att bli serverad kinesisk tapas och äkta sezhuan-mat med riktig fingertoppskänsla. Stanna kvar efteråt och dansa av er i baren. Missa – INTE.

Surfers Visby

Surfers Visby

… Sola och bada
Tofta i all ära – ryktena om dess förträfflighet verkligen stämmer. Sand, massagestugor, strandraggare och restauranger. Men vi vill ändå slå ett slag för Sudersand, en liten bit bort på ön Fårö, för att det kanske är en av världens bästa stränder. Alternativt Åminne, för det varma vattnet.

Sudersand Fårö

Sudersand Fårö

… Köra after beach
Det finns nog inte en själ under 35 som inte har hört talas om Kallbadhusen i Visbys hamn. VIP-armband, eleganta båtar och pumpande housemusik. Efter stranden är det bara att badda läpparna med lite glans och sätta på sig solglasögonen – Kallis väntar.

Kallis 2014 Visby

Kallis 2014 Visby

… Ta en drink – Wallers
Wallers är inte bara Sveriges nionde bästa köttkrog – drinkarna är värda ett besök i sig. Klassiska men ändå nyskapande cocktails med en touch av äkta gotländsk grace.

Vinäger Visby

Vinäger Visby

… Kändisspotta – Vinäger
När du tar en drink på Vinäger kommer du inte bara kunna spotta Visbys kändiselit – du och ditt crew kommer känna er som kändisar. Ljusa loungemöbler, dov belysning och riktigt välgjorda drinkar gör stället till ett kvällsmåste.

Vinäger Visby

Vinäger Visby

… Svänga dina lurviga
Efter Kallis, lite återhämtning och middag är det antingen Gutekällaren, Burmeister, Kharma och Hamnplan 5 som gäller. En äkta diskoräv bockar av samtliga ställen under samma kväll. Skål!

… Bo – Hotell S:t Clemens Visby
Detta är hela Gotland serverat i miniformat, mitt i Visby och med egen trädgård. Genuint, pittoreskt och med en utsökt KRAV-märkt frukostbuffé.

 

 

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?