Insiderguiden: Båstad

Tennisveckan Båstad Insiderguide Stockholmsveckan.com

Trivagos kommunikationschef, Sigrid Dalberg-Krajewski, har för Stockholmsveckan.com listat platserna du lätt kan – men absolut inte får – missa när du besöker tennisveckan i båstad. Här måste du…

–     alla måsten inför sommarens tennisvecka

Stockholmsveckan ett måste varje år eller första gången? Tennisexpert? Kanske bara en förbipasserande? trivago har listat insidertips inför den hektiska tennisveckan. Det här är saker du bara måste hinna med för den ultimata båstadsupplevelsen. trivagos informationschef Sigrid Dalberg-Krajewski, tillika båstadfantast deluxe, har komponerat en guide för både förstagångsbesökaren och den traditionsenliga återkommaren. I Båstad är det helt enkelt ett måste att…

… äta våfflor på Solbackens Wåffelbruk

Påväg mot Torekov, längst den lilla, krokiga Italienska vägen (en av stans bästa fotoställen!) uppenbarar sig plötsligt Solbacken. Hemmagjorda våfflor som smälter i munnen bland små bäckar och en labyrint av rara stigar som leder upp till serveringen med utsikt över den glittrande Laholmsbukten. Och förresten, glöm inte kontanter!

… strosa längst Agardhsgatan

Från huvudgatan (Köpmansgatan) kan du göra en liten avstickare ner mot vattnet längst med Agardhsgatan för en glimt av det äkta, idylliska Båstad. Strosa ner mot strandpromenaden med en mjukglass i ena handen och någon du tycker om i andra. Så. Himla. Gött. Som båstadsborna själva skulle säga.

… låtsas vara på Franska rivieran på Bistro Grodlår & Timjan

Precis som i Paris så tillagas maten här med inspiration från hela världen. Och precis som på Papas (nedan) mixas menyn upp med lokala råvaror. Dessa franskinspirerade kockar kan verkligen sin sak. Den givna beställningen här är ett glas kall champagne, lite ostron och om det faller dig på tungan – råbiff.

… sola och bada vid Båstad strand och Torekov Badplats

Den här stranden är väldigt typiskt för vad Båstad handlar om under Swedish Open – liv, rörelse,   (strand-)tennis och lyxbåtar. När soltimmarna börjar närma sig sitt slut kommer oftast partyfolket ut för att inleda kvällen på en av uteserveringarna. Föredrar du en något lugnare strand rekommenderas Torekov en bit utanför Båstad. Lite mindre strandraggare, lite mer fokus på sommarlektyren.

… köpa glass på Bjäreglass

För alla glassgourmeter är detta ställe ett absolut måste. Bjäre glass- och chokladfabrik har en liten kiosk i hamnen och en glassvagn på Mariatorget där du kan avnjuta färsk glass gjord på naturliga råvaror, utan tillsatser och dessutom närproducerat. Det smakar verkligen som det låter – ren och skär perfektion. I glassform.

… går på after beach på Pepes Bodega

Vad vore Båstad utan Pepes Bodega? Det har alltid varit, och kommer alltid att vara, Båstads absoluta mittpunkt när det kommer till fest. Detta gäller både efter stranden, efter middagen och efter förfesten. Pepes är helt enkelt stället att vara på. Och synas på.

… äta lunch på Bistro Lycklig

En liten bit upp i Nötte Backar, längst en något avskiljd väg intill en gammal tågräls, ligger ekologiska och underbara Bistro Lycklig. Och det finns faktiskt inget annat som kan beskriva känslan efter en lunch på det här ställen än just det ordet – lycklig. Här snackar vi matpoesi på hög nivå, och en stämning som skiljer sig markant från många av Båstads flådigare restauranger. Här äter du din mat i lugn och ro, och det finns inte ett shotsbricka så långt ögat kan nå.

… inleda kvällen på Papas

Mitt emellan centrecourten, stranden och hamnen ligger nya Papas. Stockholmskonceptet har landat i Båstad och kommer med medelhavsmat kombinerat med lokala råvaror – och en riktigt, riktigt bra terrass som sätter scenen för den ultimata förfesten.

… äta middag på Restaurang Sand

Ett stenkast från Pepes ligger Hotell Skansen och deras restaurang Sand. Listat som Båstads absolut bästa restaurang kan det inte slå fel att inleda kvällen med en middag här. Och ja, ett stenkast från Pepes kan det knappast bli smidigare att ta sig från middag till fest.

… äta (bakis)brunch på Mat & Möten

Efter en blöt kväll eller egentligen vilken söndag som helst, behövs en ordentlig uppladdning. På Mat & Möten vid Båstad golfklubb serveras en traditionell, diger brunch innehållandes alla smaker du smäktar dagen efter – salt, salt och lite sött.

… avslutar med en session på Hotell Skansen Spa

Efter en riktig tennisvecka kommer du att behöva någon form av återhämtning. På Hotell Skansen finns det olika paket för både en kortare detox  eller en hel weekend för total rehabilitering – beroendes på hur hårt du gått ut. Alla behöver en semester efter semestern, och detta gäller inte minst efter tennisveckan.

… ta ett sista stopp hos Märta Måås-Fjetterström

Till sist måste ett slag slås för en av stadens stoltheter. Ta en sväng förbi Märta Måås-Fjetterström och köp med dig ett par väl valda presenter från butiken här, innan du gasar vidare mot släkthäng och kubbturneringar. Garanterat uppskattat och en genomtänkt gest, som får även mormor att skippa pikarna om dina (förmodade) påsar under ögonen.

Ännu mer sugen på att dra till Båstad nu? Boka ditt hotellrum här

 Var vänlig publicera med referens till www.trivago.sewww.stockholmsveckan.com/insiderguide-till-bastad/

 

 

 

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?