Om Båstad

Tennisveckan Båstad – inte bara tennis

Swedish Open i tennis. Så mycket mer än bara sport. Partyt i Båstad lockar tiotusentals besökare varje sommar, och tennisen har bara en liten del i ortens magiska dragningskraft. Sol och bad, fest varje kväll och kändisevents
som beachvolleyboll lockar besökarna.

Båstad och tennisveckan, det stora startskottet, det är här allt börjar varje år. Men det känns som att vi borde påpeka att det inte är tennisspelarna på centrecourten som drar den stora publiken till Båstad. Det är röjet på nattklubbarna som är guldklimpen för partyeliten.

Boende Båstad Tennisveckan hittar du här. Det kan var lite trixit att få hitta boende under veckan så passa på att boka hotell tidigt.

2019 Båstad Swedish Open 2019
Biljetterna är nu släppta till Swedish Open 2019 eventet.

20% Earlybird rabatt på samtliga biljetter fram till den 14 februari med koden EARLYBIRD20 som ni lägger till i Varukorgen.

Mer info om årets tennistävling kommer följa under våren – återkom för veckoprogram mm!

Boende Båstad –>

Biljetter Båstad –>


Tidigare år:

2018 Båstad – Skistar swedishopen

Paris-skrällen Schwartzman senaste supernamnet till Båstad

Party och tennis. För många har Båstad ofta varit lika synonymt med fest som med tennis. Det kommer säkert vara en och annan bra festkväll även i år när huvudtävlingen drar igång måndagen den 16 juli. Men den största festen kommer vara på centercourten, Pepe’s, Sand och Loft får ursäkta.

Dagens nyheten är att Diego Schwartzman spelar Swedish Open. Den 170 cm långa 25-åringen är i strålande form och just nu den stora skrällen  på Roland Garros. I morgon kan han ta sig till semifinal i Paris men då måste han först besegra Rafael Nadal. Vägen till kvarten gick via en femsetsrysare där argentinaren till slut besegrade  203 cm Kevin Anderson. Oavsett hur det går mot Nadal så är världstolvan Schwartzman i överlägset bättre slag jämfört med 2017 och då tog han sig ändå till kvarten i Båstad.

När ”cutten” gick i fjol vid den här tiden var 21-rankade Pablo Carreno Busta det rankingmässigt största namnet. Det är han även i år men 10 platser bättre, nu 11a.

Men allt är inte siffror och statistik. Årets stora kanon är så klart Stan ”the man” Wawrinka som tar med sig coachen Magnus Norman och kommer till Båstad. F.d världstrea, tre Grand Slams, en av tourens absolut bästa backands och en kämpaglöd som få. 33-åringens 30e plats på rankingen är endast av akademiskt intresse. När såg Båstad senast en spelare med Wawrinkas repertoar?

Om den schweizaren är den stora stjärnan så kommer årets outsider från Grekland. Lägg namnet Stefanos Tsitsipas på minnet. 19-åringen har just fått sitt stora genombrott med final i Barcelona, semifinal i Estoril och överlag en mycket bra säsongsinledning. Bland de riktigt tennisfrälsta så är Tsitsipas som avancerat 52 platser till nr 39 på världsrankingen, namnet som väcker störst förväntningar. Den unge greken är dessutom 193 cm och har ”starquality” rakt igenom.

David Ferrer, Fernando Verdasco och Albert Ramos-Vonolas behöver ingen närmare presentation för Båstadpubliken. Även om det är lätt att bli hemmablind och ta de spanska ”stammisarna” för givet så skall man inte glömma att trion är i absolut världsklass när det kommer till grustennis. Ferrer är dessutom titelförsvarare.

Vårt svenska och nordiska hopp står till de tre ”wildcarden”. Både Elias Ymer och Casper Rudd vann sina öppningsmatcher i Franska. Elias berättade då om att han känner sig i avsevärt bättre form jämfört med förra året och att självförtroendet är på väg.

Glöm inte att det är deltagarna som gör festen.

2018 PLUSMENY ON-LINE HOS SKISTAR SWEDISH OPEN

För de som önskar mer, nu går det att köpa hospitality on-line

On-lineköpen har länge dominerat biljettförsäljningen till Skistar Swedish Open. Men de som önskat mer än bara biljetter till landets kanske mest klassiska idrottsevenemang har varit hänvisade till mail eller telefon.

Tills i dag, för nu har försäljningen av hospitalitypaket äntligen flyttat ut på nätet.

Ett hospitalitypaket är inte så konstigt som det låter, en bra sittplatsbiljett paketerat tillsammans med en lunch och tillgång till arenans VIP-områden. Något som inte borde vara svårare att beställa än en plusmeny på McDonald’s.

I fjol skedde 60 % av biljettköpen till turneringen on-line. Andelen lär öka i år då biljettförsäljningen hittills fördubblades under februarikampanjen.
Men till skillnad från vanliga biljetter är tillgången på hospitalitybiljetter starkt begränsad, endast ca 70/dag. Det återstår att se hur många som bokas on-line via swedishopen.org

Platserna till startfältet kommer vara fullbokade under Franska Öppna i början av juni. Men redan nu är det klart att 19-rankade Fabio Fognini får sällskap av Richard Gasquet, Fernando Verdasco och den unge greken Stefanos Tsitsipas som är rankad 71 i världen. Fler namn lär följa inom kort.

Hospitalitybiljetterna inkluderar
– Tennis från premiumplatser på sektion F på Centre Courten
– Access till VIP-lounge på Sjöterassen
– 2 – rätters lunch ink 2 dryck i Kongressen (serveras mellan 12.00-15.00)

Läs mer här

Övrigt

Det finns tre nattklubbar som slåss om gästerna – Madison’s, Skansen och Pepes Bodega. Vi guidar dig.

-Pepes Bodega, nere vid hamnen. Startade som ett hål i väggen i början på 90-talet. I dag det ledande nöjesstället, tre våningar, två restauranger, tolv bar avdelningar.
-Skansen, intill centrecourten. Fyrstjärnigt hotell, lyxigt, barer, stort dansgolv, fine dining, exklusivt tält på innergården. Åldersgräns 26. Partyproffsen går mellan Pepes och Skansen.     
-Madison’s
, Köpmansgatan. mycket folk, två våningar, yngre inriktning.

Det är alltså till Båstad man pallrar sig till före det gränslösa partyt under Stockholmsveckan i Visby och den legendariska veckan i Saint Tropez.

 

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?