DN Listar ÅRETS BAR.. Glöm paraplyer och tomtebloss. I de trendiga barerna är det klassisk cocktail som gäller. Alla nominerade till Årets bar kombinerar perfekta drinkar med personlig atmosfär och egen twist på barupplevelsen. På stan. De nominerade i kategori Bar är … Bästa burgarna, dekadens och en modern klassiker.

AG

Har vi hamnat i Madrid, Paris eller bara i det Stockholm vi drömmer om? Här kan vi njuta ett glas Chablis på egen hand eller bourbondrinkar med hela kompisgänget, smaka fantastiska små tapasrätter eller stans bästa burgare om hungern sätter in. Med påpasslig service och genomarbetade cocktailar, omkring 25 viner på glas och en sjudande atmosfär, har den senaste versionen av AG:s bar fått oss att alltid stanna till vid Fridhemsplan längs våra barrundor.

 

 Little Quarter

Denna bar i en bar har blivit ett näste för finlirande spritentusiaster, med känslan av en medlemsklubb även om alla är välkomna. Personalen bakom baren lyckas skapa en känsla av både lyx och dekadens, där varje sipp från cocktailglaset är en tidsresa i sig. Med fokus på drinkrecept från sent 1800-tal och tidigt 1900-tal har man fångat cocktailens guldera och levererar starkt. Bokstavligen. Little Quarter går i främsta ledet för trenden historiska cocktailar, och visar också vem som hanterar dessa bäst.

Pontus!

Affärsstekare, mediemänniska eller kusinen från landet? I utkanten av Stureplan finns en bar som skippat attityden och välkomnar alla till en högklassig barupplevelse. Utan onödigt flörtande serveras drinkarna lagom korrekt men alltid perfekt. En Old Fashioned får snurra runt i glaset tills den är färdig och bartenderns prestigelösa improvisationsförmåga tillfredsställer även en så banal beställning som ”något fruktigt, tack”. Att på fredagarna bli bjuden på tapas och börja helgen med fyrtiokronorsöl har blivit en omedelbar, modern klassiker och vi gläds över att äntligen känna oss hemma i ett annars ängsligt kvarter.
DN Krogkommission

0 Comments

Leave a reply

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?