Om Båstad

Tennisveckan Båstad – inte bara tennis…

Swedish Open i tennis. Så mycker mer än bara sport. Turistjippot i Båstad lockar tiotusentals besökare varje sommar, och tennisen har bara en liten del i ortens magiska dragningskraft. Sol och bad, fest varje kväll och kändisevents
som beachvolleyboll lockar besökarna.

Båstad och tennisveckan, det stora startskottet, det är här allt börjar varje år. Men det känns som att vi borde påpeka att det inte är tennisspelarna på centrecourten som drar den stora publiken till Båstad. Det är röjet på nattklubbarna som är guldklimpen för partyeliten.

Boende Båstad Tennisveckan hittar du här. Det kan var lite trixit att få hitta boende under veckan så passa på att boka hotell asap.

Champagnen sprutar både på och utanför centrecourten i Båstad

I vanliga fall har Båstads tätort runt 5 000 invånare. Under tennisveckan vistas bortåt 100 000 personer i kommunen – varje dag. Så att glo på tennis känns ganska långt borta när dina ögon istället kan vila på galet festsugna killar/tjejer. Att champagnen flödar behöver kanske inte tilläggas?

 

En vy över centrecourten i Båstad med Laholmsbukten i bakgrunden.

Det finns tre nattklubbar som slåss om gästerna – Madison’s, Skansen och Pepes Bodega. Vi guidar dig.

-Pepes Bodega, nere vid hamnen. Startade som ett hål i väggen i början på 90-talet. I dag det ledande nöjesstället, tre våningar, två restauranger, tolv bar avdelningar.
-Skansen, intill centrecourten. Fyrstjärnigt hotell, lyxigt, barer, stort dansgolv, fine dining, exklusivt tält på innergården. Åldersgräns 26. Partyproffsen går mellan Pepes och Skansen.     
-Madison’s
, Köpmansgatan. mycket folk, två våningar, yngre inriktning.

Det är alltså till Båstad man pallrar sig till före det gränslösa festandet under Stockholmsveckan i Visby och den legendariska veckan i Saint Tropez.

– Du har väl räknat in dig själv nu?

Text: Stockholmsveckan.com

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2018 STOCKHOLMSVECKAN.COM

Log in with your credentials

Forgot your details?